Családi tanévzáró

Ezt a tanévet Kunhegyesen és Tiszafüreden a szokásostól eltérően zártuk. Arra gondoltunk, hogy egy kötetlen, családias hangulatban fejezzük be a magunk mögött hagyott, programokban gazdag tanévet.

Az évvégi vizsgaműsorokon mindenki ügyesen és szépen szerepelt, a jeles bizonyítványok mellé egy felejthetetlen évzárót is kaptak a gyerekek és szüleik.

Péntek délután Kunhegyesen a Művelődési Ház udvarán, vasárnap Tiszafüreden a székházban kezdődött a program. A játékos feladatokhoz csapatokat alakítottunk ki, ügyelve arra, hogy minden korosztály képviselje magát. Kilenc gyerek és egy szülői csapat indult neki a 10 állomásból álló versenynek. A feladatok egy részéhez kézügyesség, folklórismeret, memória és megfigyelőképesség szükségeltetett, de volt ugróiskola, éneklés és öltöztetés is. Minden résztvevő nagyon jól érezte magát, gyorsan eltelt a másfél óra. A többi szülő ezalatt vagy beszélgetett vagy a gyerekeket nézte.

Közben készült a finom vacsora is. Köszönet jár Simon Dénesnek és Kocsis Imrének, akik Kunhegyesen főztek remek ételeket és Medgyesi Gergely Árpádnak és a tiszafüredi népművészeti kuratórium tagjainak, akik a birka ill. pince pörköltöt készítették el.

A vetélkedő az eredményhirdetéssel zárult. Mindkét helyszínen a szülői csapat nyert, megelőzve a fiatalokat, akik nem sokáig bánkódtak, hiszen a cukorágyúból kilőtt édesség összegyűjtése nagy tetszést aratott.

A bizonyítványok kiosztása hagyományos módon zajlott, a kiemelkedő tanulók idén is oklevelet kaptak példamutató magatartásért, szorgalomért, táncos teljesítményért. A legjobbak pedig emlékplakettet vihettek haza, Szűcs Andi néni jóvoltából.

A vacsora nagyon ízletes lett. Az ételek elfogyasztása családias hangulatban, beszélgetéssel, énekléssel együtt zajlott. Gyorsan el is fogyott!

A vidám társaság kora este arra az elhatározásra jutott, hogy jövőre is ilyen formába kell megrendezni a tanévzárót.

Tiszafüred

Kunhegyes

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02375 számú „Komplex népművészeti rendezvények Tiszafüreden” projekt.

Linkek

Támogatók

A Tiszafüredi Ifjúsági Táncegyüttes munkáját az elmúlt évben támogatta a Csoóri Sándor Program.

A Tiszafüredi Népművészeti Alapítványt az alábbi számlaszámon támogathatja:
Számlaszám: 70100011-11060981.
Támogatásával a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit segíti.

Adóbevallásában 1 %-ának felajánlását is köszönettel vesszük.
A Tiszafüredi Népművészeti Alapítvány adószáma:19219031-1-16.